אלרגיה לעדשות מגע

אלרגיה לעדשות מגעאלרגיה לעדשות מגע פירושה רגישות של העפעפיים להצטברות חלבונים ואנטיגנים על פני העדשה, כך שבעת עפעוף נוצר מגע בין העפעפיים לחלבונים ומתקבלת תגובה אלרגית המקשה או אינה מאפשרת את הרכבת העדשות. האלרגיה יכולה לבוא לידי ביטוי בעיניים דומעות או אדומות, תחושת גירוד, ראייה מטושטשת, כאב, עקצוץ, נזלת, בצקת וכדומה.

סוגי עדשות

כדי להבין את האלרגיה לעדשות מגע ואת אופן הטיפול בה יש להבין תחילה מהם סוגי העדשות הקיימים בשוק. בגדול, עדשות המגע נחלקות לשתי קטגוריות עיקריות: עדשות קשות ועדשות רכות. בכל קטגוריה ישנם מספר סוגי עדשות כשההבדל ביניהן מתבטא בחומר ממנו עשויה העדשה, צורתה, מטרתה ועוד.

עדשות קשות מיועדות על פי רוב להרכבה ממושכת, אף לפרק זמן של מספר שנים. הן לא מכילות נוזלים וצוברות פחות לכלוך וחיידקים. כיום ישנן עדשות קשות נושמות המאפשרות מעבר חמצן לעין וכניסת דמעות לקרנית העין.

עדשות רכות הן הנפוצות ביותר, הן מיועדות לרוב לפרק זמן קצר יותר וקל יותר להסתגל אליהן. ישנן עדשות יומיות (מוחלפות מדי יום), חודשיות, שנתיות וכן הלאה. בכל אופן לא מומלץ להרכיב את אותו זוג עדשות במשך יותר משנה. ישנן עדשות רכות חדישות המיוצרות עם שילוב של הידרוג'ל וסיליקון שאין צורך להסירן בזמן השינה.

סוגי אלרגיה לעדשות

אלרגיה נפוצה לעדשות מגע היא דלקת לחמית אלרגית מסוג GPC המופיעה אחרי הרכבה ממושכת של עדשות. היא עשויה להתפתח בעקבות אלרגיה בסיסית בלחמיות. הפתרון לאלרגיה זו היא פעמים רבות מעבר לעדשות יומיות או חודשיות. אנשים בעלי נטייה לאלרגיות, כגון אלרגיה לקרדית האבק או פריחת עצים עשויים לסבול יותר מאלרגיה זו.

לא אחת מתקבלת תגובה אלרגית לסוג מסוים של עדשות, למשל ישנם אנשים הרגישים רק לעדשות רכות או רק לעדשות קשות. אחרים רגישים לעדשות רק לאחר הרכבה ממושכת של אותו זוג.

ישנם אנשים אשר אלרגיים לעדשות המגע עצמן, כך שאינם יכולים כלל להרכיב עדשות. אחרים יכולים לפתח תגובה אלרגית לתמיסות לחיטוי ופירוק חלבונים. אלו יוכלו לנסות שימוש בתמיסות שאינן מכילות חומר משמר או להשתמש בעדשות יומיות שאינן דורשות תחזוקה וניקוי.

במידה והינכם סובלים מאלגיה לעדשות מגע ועדיין מעוניינים להשתמש בעדשות אפשר לבדוק החלפת סוג העדשות או שימוש בסוג שונה – מידע נוסף באתר עדשות מגע.

טיפול באלרגיה

במקרה שמתפתחת תגובה אלרגית יש להפסיק מיידית את השימוש בעדשות המגע ולפנות לרופא עיניים או אופטומטריסט. בדרך כלל תידרש הפוגה מסוימת בהרכבת העדשות שלאחריה יהיה צורך בהחלפת סוג העדשות. במקרה של אלרגיה קלה ייתכן שניתן יהיה להמשיך בהרכבת העדשות.

לעיתים רבות האלרגיה חולפת לאחר מעבר לשימוש בסוג אחר של עדשות. ישנן עדשות שנועדו במיוחד למקרים של אלרגיה, למשל על ידי מבנה מיוחד או ייצור בטכנולוגיה המאפשרת אידוי של הנוזלים בעדשה. אפשרות נוספת היא מעבר לעדשות יומיות המונעות הצטברות חלבונים ואנטיגנים על העדשה, הן גם חוסכות את הצורך בטיפול יומיומי בעדשות אך חסרונן הוא מחירן המצטבר הגבוה.

לשם הקלה על תסמיני האלרגיה ניתן להיעזר בטיפות עיניים כגון ג'נטיל שמיועד להקלה על עיניים יבשות, להניח קומפרסים קרים, טיפות סטרואידים ועוד. אם שום דבר לא עוזר והאלרגיה נמשכת, אין מנוס ממעבר למשקפיים או ניתוח לייזר להסרת משקפיים.

בכל מקרה לפני שרוכשים עדשות מגע חובה להיבדק אצל אופטומטריסט או רופא עיניים לצורך התאמת העדשות הנכונות. כמו כן חשוב מאוד להקפיד על שימוש נכון בעדשות, לנקות ולחטא אותם כיאות ולא להשתמש בהן מעבר לזמן שאליו נועדו. אי הקפדה על כללים אלו עלולה לא רק לגרום להתפתחות זיהומים ותגובות אלרגיות, אלא לגרום נזק ממשי לעין ולפגוע בראייה.

תרופת רינולסט
אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן