אלרגיה לפסיפלורה

אלרגיה לפסיפלורהאדם עלול להות אלרגי לכל מזון או משקה אם המערכת החיסונית שלו תופסת אותו כאיום על הגוף. בדרך כלל, התגובה החיסונית מהווה אינדיקציה מדויקת היות וחלק מתרכובת טבעית או מלאכותית במזון עלולה להזיק ולהתבטא באופן של מחלה.

יחד עם זאת, לעיתים עלולה המערכת החיסונית להגיב באופן מוגזם לאוכל, אשר בדרך כלל נחשב לבלתי מזיק או אפילו בריא. תגובות אלרגיות לפסיפלורה הן נדירות, אך יש להתייעץ עם הרופא אם אדם סובל מבעיות נשימה ונפיחות לאחר אכילת פסיפלורה.

פסיפלורה

פסיפלורה היא פרי טרופי אשר גדל בדרך כלל בברזיל, אוסטרליה, ניו זילנד, הוואי, ג'מייקה, דרום אפריקה ומלזיה. הפרחים של הפרי דמויי צלב ומכאן שמו. זהו פרי כמעט עגול בעל עור קשה, בצבעי סגול עמוק וצהוב או כתום. בשר הפרי הוא מסה של שקים קרומיים מלאים בתפוזים, מיץ לעיסה וזרעים קטנים רבים. הטעם מזכיר בדרך כלל גויאבה ופפאיה. פסיפלורה גורמת לעיתים לתגובות אלרגיות בקרב אנשים רגישים מאוד.

הגורמים לאלרגיה לפסיפלורה

מדענים מאמינים כי הגורם לאלרגיה לפסיפלורה הוא הימצאות חלבונים נפרדים מסוימים אשר משפיעים על רגישות הפה ויכולת הדיבור. הגורם העיקרי לתגובה האלרגית הוא התקיימות של אנטיגנים והרגישות להם, אשר מעוררים את התסמינים.

התגובה האלרגית לפסיפלורה מרחשת בשל נוכחות של אנזימים מסוג ספציפי הקרוי Chitinase, אשר מצוי בעיסה של הפרי, וגורם לתגובה משולבת עם תגובה ללטקס. כלומר, אנשים שאינם אלרגיים ללטקס, הם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח אלרגיה לפירות המכילים חלבוני Chitinase דומים, כגון פסיפלורה, קיווי, פפאיה, מנגו, עגבניות, אבוקדו וחיטה.

מהם התסמינים?

התסמינים של אלרגיה לפסיפלורה כוללים בדרך כלל אסתמה ונזלת, קשיי דיבור, דלקת בפנים ובמעברי האף, בעיות בסינוסים ונשימה קשה. תסמינים אחרים עלולים לכלול הקאות, ישנוניות ובחילות. התסמינים מתחילים בדרך כלל עם תחושת גירוד ועקצוץ סביב חלל הפה.

במקרים נדירים יותר, האלרגיה עלולה להתבטא בבלבול, הפרעות ראייה, הפרעות ביכולת עבודה, הזיות, ובמקרים חמורים אף בעיות לב.

כיצד מאובחנת אלרגיה לפסיפלורה?

בקרב אנשים הסובלים מאלרגיה לפסיפלורה, חשוב להעריך את האפשרות של אלרגיה לפירות טרופיים שונים כגון קיווי, פפאיה, מנגו, עגבניות, אבוקדו וחיטה. האבחון עשוי להיות כרוך בבדיקות עור וראיון מקיף אותו עורך הרופא עם המטופל לבדיקת אופן התסמינים, הימשכותם, ובדיקה מקיפה של ההיסטוריה הרפואית.

כיצד מטופלת אלרגיה לפסיפלורה?

אם אדם חושד כי הוא עלול לסבול מאלרגיה לפסיפלורה, עליו להתייעץ עם הרופא באופן מיידי. ניהול יומן מזון עשוי לסייע לרופא לעקוב אחר הדפוסים והתסמינים בין התסמינים ומקל על הרופא לבצע את האבחון.

יש להימנע בכל מחיר מצריכת פסיפלורה, כולל מוצרי מזון נפוצים אשר עשויים להכיל את מרכיבי הפרי כגון מיצים, גלידות, פירות שונים ומוצרי מאפה. בנוסף, האלרגיה עלולה גם להתבטא במוצרים שונים כגון סבונים, בשמים ומוצרי היגיינה אחרים אשר אף מהם יש להימנע. טיפול רפואי מומלץ יהיה כרוך בזריקות אפינפרין.

אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן