טיפול באלרגיה

שיטת הטיפול הטובה ביותר נגד אלרגיה היא הימנעות מפני האלרגן הספציפי. באלרגיות למרכיבי מזון, הימנעות ונקיטת אמצעי זהירות שונים הם אפשריים, אולם הימנעות זו תהיה קשה יותר באלרגיה סביבתית הכוללת רגישות לצמחייה מסוימת או אבק.

ההימנעות מהאלרגן חייבת להיות קפדנית וחמורה, זאת מפני שאפילו חשיפה למינון נמוך או אף שאיפת החומר במקרים קיצוניים יכלה להוביל להתפרצות התסמינים.

במקרים של חשיפה וצורך בטיפול רפואי דחוף ומהיר, יצוידו הסובלים מאלרגיה במזרק אדרנלין ויודרכו כיצד להשתמש בו.

במקרים של אלרגיה חמורה, כמו אלרגיה לבוטנים או אלרגיה לפול, חשוב כי כל הסובבים את האדם האלרגי יהיו מודעים לעצם רגישותו ויוכלו לעזור לו הן במקרה חירום והן במניעת ההתקף.

במקרים של אלרגיה אצל ילדים ופעוטות, רצוי ליידע גם את צוות הגן ובית הספר ולהחליט על מדיניות התנהלות מיוחדת במרחבים אלו.

חיסון נגד אלרגיה

במקרים של אלרגנים מסוימים, כמו בעיקר במקרים של אלרגיה לדבורים, ישנה אפשרות לעשות חיסון נגד אלרגיה. החיסון מכיל את חלבוני הארס, ובאמצעות חשיפת מערכת החיסון למינונים הולכים וגדלים של אלרגן זה, מפתח הגוף סבילות מסוימת. החיסון ניתן פעם בשבוע או שבועיים והוא ניתן לטווח זמן ארוך של שנה ואף יותר.

טיפול זה חייב להיעשות בתנאי מרפאה מבוקרים, על מנת שאפשר יהיה למנוע ולטפל בתסמינים המתפתחים, בעת הצורך. חיסון זה מיועד לאלרגיות מסוימות והוא נמצא יעיל באחוזים ניכרים דווקא באלרגיות לארס חרקים.

כיום, חיסון זה משמש גם לטיפול באלרגיות ממזון, בעיקר באלרגיה למוצרי חלב. במקרים בהם אין טיפול חיסוני, יטופלו הסובלים באמצעות תרופות המיועדות לטפל בהתקף החמור.

טיפול תרופתי

הטיפול התרופתי הרגיל אשר ניתן במצבי אלרגיה עושה שימוש במשחות ותכשירים אנטי היסטמינים. במצבים קיצוניים יהיה צורך לטפל בסטרואידים כדוגמת קורטיזון בשאיפה או בכדורים. מטרתו של טיפול זה הוא לחסום את החומרים ההיסטמינים המשוחררים בזמן ההתקף. נטייה לנמנום ועייפות הינה תופעת לוואי של תרופות אלו.

במקרים של קוצר נשימה, כמו בהתקפי אסטמה או COPD, יינתנו משאפים ואינהלציות אשר לפעמים יומלצו לטיפול לזמן ממושך. תרופות רבות נוספות נמצאות בפיתוח מואץ ומתחדשות חדשות לבקרים. אולם ככלל, הטיפול הקונבנציונלי, הן במצב הכרוני של האלרגיה והן בהתקף החריף (כתוצאה מחשיפה) יטפל בתסמינים ולא בסיבה עצמה.

יש לשים לב כי כאשר נוטלים תרופות לטיפול באלרגיה, יש להימנע מאכילת מזונות מסוימים ומנטילת תרופות ספציפיות, אשר שילוב במזון או התרופות עם התרופות נגד אלרגיה עלול להיות מסוכן ולגרום להופעה של תסמינים נלווים.

רפואה משלימה

אנשים רבים פונים לטיפולי רפואה משלימה כמו הומאופתיה, איזון תזונתי, שימוש בצמחי מרפא, דיקור, רפלקסולוגיה ואחרים, על מנת לנסות לתת פתרון טוב ויעיל יותר לבעיה. שיטות טיפול אלו סוברות כי אלרגיה הינה ביטוי וראי לתהליכי הנפש.

התפרצות האלרגיה יכולה לקרות כתוצאה מלחץ נפשי, עייפות כרונית, עצבנות או עומס רגשי אחר, ולכן הטיפול יתמקד בתהליכים כוללים בגוף, החזרת האנרגיה ומציאת המוקדים התקועים.

טיפולים אלה נעשים, בדרך כלל, על ידי מומחים בתחומם במסגרות פרטיות. רכישת תוספי מזון או תרופות טבעיות אפשר לרכוש בבתי טבע או בבתי מרקחת ללא מרשם רופא. לפני כל טיפול, כדאי לוודא על מהותו, מטרתו ומומחיות הגורם המבצע. בנוסף, במקרים מסויימים, מומלץ לפנות לתרופות סבתא אשר ידועות כמטיבות עם תסמיני אלרגיה כמו: צינון, פריחה, נזלת ועוד.

מטהרי אוויר

מטהרי אוויר מזהים ומנטרלים את הגורמים האלרגנים באוויר הבית או במשרד ומסייעים לכם לנשום אוויר נקי מאלרגנים. מטהר ®Airfree הינו מטהר אוויר חדשני, המעניק פתרון מהפכני לסובלים מאלרגיות היות והוא מנטרל באופן מוחלט כ-99% מהאורגניזמים והאלרגנים אשר נישאים באוויר והוא משמיד באפקטיביות נגיפים, חיידקים, עובשים, קרדית אבק הבית, קשקשי חיות מחמד ועוד.

אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן