עם הופעת תסמיני אלרגיה, כגון גירודים בעיניים, נזלת, גודש באף, קוצר נשימה או צפצופי נשימה, הרופא עשוי לרשום אחת מתרופות האלרגיה כגון סטרואידים, ברונכודילטים ותרופות אחרות על מנת להרגיע את התסמינים.
תה ירוק
תה, במיוחד תה ירוק נטול קפאין מומלץ ביותר לאנשים הסובלים מאלרגיה באף. תה מכיל אנטיהיסטמינים טבעיים, מה שהופך אותו לתוספת מועילה לתזונה, להפחתת תסמיני האלרגיה.
יוגורט ומוצרי פרוביוטיקה
מומלץ לאנשים הסובלים מתסמיני אלרגיה באף להוסיף לתזונה יוגורט ומקורות אחרים של פרוביוטיקה, המכילה “חיידקים ידידותיים”, המשפרים את מערכת העיכול.
תזונה דלת מלחים
מחקרים מצאו שהקפדה על תזונה גבוהה במלחים עשויה להיות קשורה להחמרת תסמיני אלרגיה. מדענים הוכיחו שתזונה דלת מלחים עשויה לשפר את תפקוד הריאות, מפחיתה את תסמיני הגודש באף, ומפחיתה את הצורך בתרופות בקרב אנשים הסובלים מאלרגיה באף.
צריכת אומגה 3
מספר מחקרים מצביעים על העובדה לפיה אכילת תזונה עשירה בחומצות שומן מסוג אומגה 3, עשויה לסייע בהפחתת תסמיני אלרגיה. במחקר אחד, החוקרים עקבו אחר 23 מבוגרים עם אלרגיה באף, שנטלו תוסף אומגה 3 או פלצבו במשך חמישה שבועות.
הימנעות ממזון מהיר
סיבה נוספת להגבלת כמות ההמבורגרים והצ’יפס בתזונה מגיעה ממחקר שנערך בניו זילנד, שעקב אחר למעלה מ-1,300 ילדים, ומצא שהילדים שאכלו המבורגרים מדי פעם או לפחות אחת לשבוע, נמצאו בסיכון גבוה יותר לתסמיני אלרגיה באף, בהשוואה לילדים שמעולם לא אכלו המבורגרים.
החדשות הטובות: תזונה שמטרתה המפחתת תסמיני אלרגיה עם מזונות כגון פירות, ירקות ודגים, לא מותירה מקום רב לאכילת מזונות מהירים. תזונה ים תיכונית – מספר מחקרים תומכים ברעיון לפיו הקפדה על תזונה זו מגבירה את הסיכוי לשלוט באלרגיה באף. תזונה זו כוללת שפע פירות, ירקות, שעועית, דגנים מלאים, דגים ושמן זית, עם הפחתת כמויות הבשר. וואסאבי – מאכל דביק,ירוק וחריף הנלווה לסושי, עשוי לסייע בפתיחת מעברי האף והקלת הנשימה במהלך תסמיני אלרגיה. אם ניתן לסבול את החריפות, שיטה זו מאפשרת אף שחרור היסטמין הקשור לאלרגיות אחרות.