אלרגיה למלון מתפתחת כתוצאה מתגובת המערכת החיסונית בגוף למלון עצמו או לכל מזון המכיל מלון. כשאדם אוכל מלון, הגוף שלו מייצר באופן אוטומטי נוגדנים הידועים בשם אימונוגלובולין והיסטמינים, חומרים האחראים על מגוון נרחב של תגובות אלרגיות המתעוררות בקרב אנשים שסובלים מאלרגיה למלון.
הגורמים לאלרגיה למלון
חלבונים אלו נמצאו כגורמים לתגובות אלרגיות זהות לתגובות המתפתחות בקדחת השחת. בעיה זו נוטה להיות דומיננטית בקרב אנשים שכבר אובחנו כסובלים מאלרגיה לאבקת צמחים. יחד עם זאת, אין זה תמיד המקרה, היות וכל אדם עשוי לפתח אלרגיה למלון או כל סוג אחר של פירות, ללא אלרגיה לאבקה.
תסמינים הקשורים לאלרגיה למלון
אחרים חווים התעטשויות אינסופיות, חסימת מעברי האף והגרון, הנחשבים לתסמינים מאוד לא נעימים. במקרים הגרועים ביותר, אדם עלול להיכנס להלם אנפילקטי וללא טיפול חרום הוא עלול למות.
טיפול באלרגיה למלון
מעט מאוד אנשים חווים תגובה אלרגית חמורה למלונים. יחד עם זאת, יש לנקוט באמצעי זהירות מיוחדים על מנת להבטיח הימנעות ממלונים בכל צורה. במקרה של אכילה מקרית ותגובה חמורה, יתכן שיהיה צורך באמצעים קיצוניים. התגובה החמורה הנפוצה ביותר היא אנפילקסיס, במהלכה הגרון עלול להתנפח ונגרם קוצר נשימה המוביל להלם. הטיפול הטוב ביותר לכך הוא מנת אפינפרין ולאחריה פניה לסיוע חרום רפואי.
מניעת תגובה אלרגית
בדומה לרוב הצורות של אלרגיה, הימנעות היא שיטת הטיפול הטובה ביותר. כלומר, יש להימנע ממלונים או פירות הקשורים במלונים כדרך הטובה ביותר האפשרית להימנע מתגובה אלרגית.