אדם עלול להות אלרגי לכל מזון או משקה אם המערכת החיסונית שלו תופסת אותו כאיום על הגוף. בדרך כלל, התגובה החיסונית מהווה אינדיקציה מדויקת היות וחלק מתרכובת טבעית או מלאכותית במזון עלולה להזיק ולהתבטא באופן של מחלה.
פסיפלורה
פסיפלורה היא פרי טרופי אשר גדל בדרך כלל בברזיל, אוסטרליה, ניו זילנד, הוואי, ג’מייקה, דרום אפריקה ומלזיה. הפרחים של הפרי דמויי צלב ומכאן שמו. זהו פרי כמעט עגול בעל עור קשה, בצבעי סגול עמוק וצהוב או כתום. בשר הפרי הוא מסה של שקים קרומיים מלאים בתפוזים, מיץ לעיסה וזרעים קטנים רבים. הטעם מזכיר בדרך כלל גויאבה ופפאיה. פסיפלורה גורמת לעיתים לתגובות אלרגיות בקרב אנשים רגישים מאוד.
הגורמים לאלרגיה לפסיפלורה
התגובה האלרגית לפסיפלורה מרחשת בשל נוכחות של אנזימים מסוג ספציפי הקרוי Chitinase, אשר מצוי בעיסה של הפרי, וגורם לתגובה משולבת עם תגובה ללטקס. כלומר, אנשים שאינם אלרגיים ללטקס, הם בעלי סיכון גבוה יותר לפתח אלרגיה לפירות המכילים חלבוני Chitinase דומים, כגון פסיפלורה, קיווי, פפאיה, מנגו, עגבניות, אבוקדו וחיטה.
מהם התסמינים?
במקרים נדירים יותר, האלרגיה עלולה להתבטא בבלבול, הפרעות ראייה, הפרעות ביכולת עבודה, הזיות, ובמקרים חמורים אף בעיות לב.
כיצד מאובחנת אלרגיה לפסיפלורה?
כיצד מטופלת אלרגיה לפסיפלורה?
אם אדם חושד כי הוא עלול לסבול מאלרגיה לפסיפלורה, עליו להתייעץ עם הרופא באופן מיידי. ניהול יומן מזון עשוי לסייע לרופא לעקוב אחר הדפוסים והתסמינים בין התסמינים ומקל על הרופא לבצע את האבחון.