אלרגיה לקיווי

אלרגיה לקיוויפרי הקיווי, הידוע אף כדומדמנית סינית, הוצג לראשונה בסין והוא יליד מדינה זו. קיווי הוא מרכיב נפוץ אשר נמצא בסלטי פירות, גלידות ויוגורטים.

לדברי חוקרים באוניברסיטת סאות'המפטון, פרי זה הוא אף אלרגן מזון רציני. המחקרים שבוצעו גילו כי הרגישות הגבוהה ביותר לפרי זה היא בקרב ילדים אשר מפתחים אלרגיה לקיווי, הנושאת עימה תסמינים חמורים.

תסמינים אוראליים

אלרגיה לקיווי עלולה להוביל למצב המכונה תסמונת אלרגיה אוראלית. תסמונת זו קשורה עם מספר תסמינים אשר משפיעים על הפה, השפתיים והלשון. אנשים המפתחים אלרגיה זו עלולים לחוות תחושות צריבה, גרוד ועקצוץ בפה, בשפתיים ובלשון. תסמינים נוספים עלולים לכלול נפיחות הפה, השפתיים, הלשון והגרון.

תסמיני עור

בדומה לסוגים רבים של אלרגיות, אלרגיה לקיווי עלולה לגרום לתסמינים אשר קשורים לעור. אדם עם אלרגיה זו עלול לחוות גירוד, פריחה, כתמי עור ואקזמה, המאופיינת בעור אדום, מגורה ונפוח.

תסמינים נשימתיים

אנשים הסובלים מאלרגיה לקיווי עלולים אף להיתקל במספר קשיים במערכת הנשימה שלהם. קיווי עלול לעורר תגובה אלרגית אשר מייצרת צפצופים, או קול שרקני המיוצר בעת הנשימה, גודש באף וקוצר נשימה.

תסמיני בטן

קיווי עלול לגרום לתגובה אלרגית בעלת תסמינים אשר עלולים להשפיע על אזור הבטן. אנשים המפתחים את האלרגיה עלולים לחוות תסמינים כגון כאב בטן, בחילות, הקאות ושלשולים.

תסמיני מערכת עצבים

אנשים עם אלרגיה לקיווי עלולים להיתקל במספר תופעות הקשורות למערכת העצבים המרכזית. האלרגיה עלולה להוביל לתופעות כגון סחרחורות והתעלפויות. תסמינים אלו עלולים להיות תגובה אלרגית חמורה בעלת פוטנציאל של סכנת חיים. אם אדם חווה תסמינים אלו, עליו להיבדק אצל רופא באופן מיידי.

הסיכונים באלרגיה לקיווי

תוצאות המחקר שנערך באוניברסיטת סאות'המפטון הוכיח כי ארבעים אחוזים מהילדים מתחת לגיל חמש, אשר נמצאו אלרגיים לקיווי, חוו תסמינים מסכני חיים כגון קשיי נשימה חמורים והלם אנפילקטי.

שני שלישים מהילדים חלו בפעם הראשונה בה ניסו קיווי. יחד עם זאת, רק חמישית מהמבוגרים הושפעו באותו אופן.

טיפול והתמודדות עם אלרגיה לקיווי

כאשר אדם נתקל בתגובה אלרגית לקיווי, עליו להיבדק אצל רופא באופן מיידי. יש להתייעץ עם רופא המתמחה באלרגיות על מנת לקבל מידע נוסף על האלרגיה. הרופא יאבחן את הגורמים האלרגנים, ובהתאם לסוג האלרגיה, יקבע תרופות אנטיהיסטמיניות באופן של גלולות או סירופ, או טיפול מקומי של תרסיס אף, משאף לשם טיפול בקשיי נשימה חמורים, סטרואידים, טיפות עיניים או משחות לעור.

בנוסף, כאשר אדם מתחיל לחוות תגובה אלרגית לקיווי, עליו להסדיר את נשימתו. יציאה לאוויר הצח עשויה להקל על הנשימה. גם אם התגובה האלרגית קלה יחסית, מומלץ להיבדק אצל רופא באופן מיידי.

כיצד ניתן להימנע מאלרגיה לקיווי?

רופאים מומחים באלרגיות מסוגלים לאתר ולאבחן אלרגיות באופן מוקדם ולהציע דרכים חלופיות להימנע מהן. גם אם קיים חשד קל לאלרגיה לקיווי, מומלץ שלא ליטול סיכונים מיותרים ולהתייעץ עם מומחים.

למרבה המזל, קיימות חלופות אשר עשויות להציע חלק מהיתרונות הבריאותיים המצויים בקיווי. כך יכול אדם עם אלרגיה לקיווי, להימנע מהמצב:

אכילת תפוזים – אם אדם אלרגי לקיווי ואינו יכול לצרוך אותו באופן קבוע, עליו למצוא דרך להחליף חלק מהוויטמינים החיוניים. וויטמינים אלו כוללים ויטמין C, אשר מסייע למערכת החיסונית, לסידן, לעצמות, ולשמירת הנוזלים בגוף. תפוזים מכילים את כל החמורים המזינים האלו, כמו גם רבים יותר, כך שמומלץ להחליף את הקיווי בתפוז.

צריכת פירות אחרים – רופא מומחה באלרגיות עשוי לאבחן אלרגיות אחרות הקשורות לאלרגיה לקיווי, כך שמומלץ להימנע מפירות באופן כללי עד שהרופא יאבחן את האלרגיה במדויק והמטופל יוכל לדעת מה מותר או אסור לו לאכול.

אלרגיה לקיווי
אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן