אלרגיה לקינמון

אלרגיה לקינמוןמאכלים ומאפים רבים מכילים קינמון לשיפור הטעם, אך ישנם אנשים אשר סובלים מאלרגיה לקינמון. אלרגיה זו עלולה להיות בעיה מורכבת, היות וקינמון עשוי להיכלל לעיתים קרובות במזונות שונים ורוב האנשים לא יבחינו בכך.

אלרגיה לקינמון היא תגובה שלילית של המערכת החיסונית לקינמון או למזון המכיל קינמון. זוהי אלרגיה נדירה וגם התגובות החמורות לה נדירות ביותר. המערכת החיסונית מייצרת נוגדנים והיסטמין בתגובה למגע עם האלרגן.

הגורמים לאלרגיה לקינמון

שמן קינמון הוא אלרגן נפוץ מאז המאה ה-19. התגובות הראשונות לחומר נצפו בקרב אנשים שנהגו למצוץ מקלות קינמון, וחוו דלקות עור כתוצאה מהמגע. חלק מהאנשים פיתחו את הסימנים מיד לאחר האכילה או הנגיעה בקינמון. יחד עם זאת, קיימים תסמינים העשויים להיחשב כתגובות מתעכבות, כלומר, התגובה האלרגית לקינמון מתבטאת בתוך מספר שעות לאחר האכילה.

במקרים מסוימים, מסובך להצביע על החומר אליו אלרגי האדם באמת. למעשה, מוצרים רבים המכילים תוויות תזונה שכוללות "קינמון" אינם אלא קסיה. לכן, חשוב לאתר את האלרגן הנכון על מנת לקבל את הטיפול הטוב והנכון ביותר.

מהם התסמינים לאלרגיה?

תסמיני האלרגיה עשויים להשתנות בין מתונים עד חמורים. חלק מהתסמינים הנפוצים ביותר כוללים נזלת, כאבי גוף, עיניים דומעות, תסמינים דמויי אסתמה, כגון קוצר נשימה או קשיי נשימה, תסמינים התנהגותיים, נפיחות השפתיים והלשון ובחילות.

תסמינים אלו אינם מסוכנים ובדרך כלל קלים יותר לטיפול. יחד עם זאת, הסימנים והתסמינים עשויים להשתנות מאדם לאדם.

התסמינים החמורים כוללים:

דלקת עור – מגע עם קינמון עלול לגרום להתפרצות דלקת עור. אנשים עם אלרגיה זו עלולים לחוות אקזמה, גירוי עור וכוויות. הסימנים הראשונים מתחילים באדמומיות או התרחשות פריחות באזור העור שבא במגע עם קינמון.

קלקול קיבה – אדם עם אלרגיה לקינמון צריך לתת את הדעת במיוחד לתופעה זו. הסימנים כוללים שלשולים, הקאות או כאבי בטן. האקדמיה האמריקנית לאלרגיה, אסטמה ואימונולוגיה מדגישה כי תסמינים אלו עשויים להתחיל בתוך מספר דקות עד מספר שעות לאחר אכילת הקינמון.

נפיחות הפנים – זהו סימן אלרגיה שכיח במיוחד. אנשים עם אלרגיה לקינמון בדרך כלל חווים תחושת נפיחות בפנים בשילוב עם שיעול והקאות.

הלם אנפילקטי – בהשוואה לתסמינים אחרים, תופעה זו מתרחשת בדרך כלל בתדירות פחותה. יחד עם זאת, מצב זה נחשב למצב חמור המסכן חיים. הסימנים כוללים קצב לב בלתי רגיל, סחרחורות, הזיות או בלבול, ירידה פתאומית בלחץ הדם, הלם ואיבוד ההכרה. אנשים שחווים סימנים אלו לאחר אכילת קינמון צריכים לפנות לרופא באופן מיידי.

בדיקות לאלרגיה לקינמון

כשאלרגיה זו נחשדת, יש לבדוק אותה באמצעות תגובה אלרגית לקינמון. רופאים מבצעים בדיקת עור, באמצעות הצבת כמות קטנה של קינמון על העור למשך עשרים דקות עד חצי שעה.

כשלא מתרחשים שינויים בעור, מעיד המצב כי האדם אינו סובל מאלרגיה לקינמון. במקרים כאלו, חשוב לבדוק מזונות אפשריים העלולים לגרום לאלרגיה. מצד שני, כאשר העור משתנה ומאמת את האלרגיה, יש להימנע כליל מאכילת קינמון.

דרכים לטיפול באלרגיה לקינמון

יש להימנע ממגע עם האלרגן לשנות את התזונה, ולהזריק אדרנלין אם מתרחשת תגובה אנפילקטית. כשההימנעות בלתי אפשרית או שהחשיפה לקינמון מתרחשת בשוגג, הטיפול כולל אנטי היסטמינים ומרחיבי סמפונות, היעילים לטיפול בתסמיני נשימה ומצבי עור.

אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן