הומאופתיה לטיפול באלרגיה

עידן ה"ניו אייג'" מביא איתו חידושים רבים בתחום הרפואה האלטרנטיבית ובטיפולים שהיא מציעה לקהל הרחב ולשלל בעיותיו ותחלואיו. אחד התחומים המעניינים ביותר הוא תחום ההומאופתיה. מדובר בגישה של רפואה משלימה שתחילתה עוד במאה ה-18. השיטה מתבססת על "כלל הדמיון" או "דומה מרפא דומה".

מפתח השיטה סבר כי תהליך הריפוי מבוסס על דמיון, ולכן כדי לגרום לאדם להבריא ממחלה, עליו לגרום לסימפטומים מלאכותיים של המחלה אצל האדם הבריא. הסימפטומים המלאכותיים שנגרמו לאדם, אמורים להעצים את כוח החיים שבו ובכך לסלק את המחלה האמיתית.

בבסיסו של הטיפול עומדת רקיחת התרופה או ה"רמדי" כפי שהיא מכונה בתחום ההומאופתיה והיא ייחודית לכל אדם ואדם. בהסתמך על "כלל הדמיון", יש לבחור לכל מטופל חומר שבאדם בריא יעורר את הסימפטומים שהמטופל חווה.

את אותו חומר יש למהול ולדלל שוב ושוב עד שהחומרים הרעילים שבו ייעלמו, ורק תכונותיו הבסיסיות תישארנה בתמיסה. המיהול נעשה לרוב באמצעות מים, אלכוהול או סוכר. התוצר הסופי הינו לרוב חסר צבע ומזכיר מאוד מים.

טיפול באלרגיות באמצעות הומאופתיה

השלב הראשון בטיפול ההומיאופתי הוא בירור ותשאול בנוגע להיסטוריה של המטופל. התשאול כולל שאלות בנוגע למחלות פיזיות או נפשיות מהן המטופל סובל וכן שאלות הנוגעות למצבו הרגשי, הפיזי והנפשי בתקופה הנוכחית ובזמן הופעת הסימפטומים.

לאחר התשאול, המטפל יבצע הערכה של מצבו הכללי של המטופל וישווה אותו למידע נוסף הקיים בתחום. לאחר מכן, על המטפל לבחור את הרמדי שיטפל בצורה הטובה ביותר בסימפטומים של המטופל. הרמדי אינו יכול לטפל בכל הסימפטומים ולכן המטפל צריך להחליט מהו הסימפטום העיקרי ובו הוא יחליט לטפל.

הגישות לטיפול הינן מרובות, אך קיימות שתי גישות עיקריות: הגישה הקלאסית- בה המטפל משתמש בסוג אחד בלבד של רמדי, והגישה הקלינית- בה יש שימוש במספר רמדיס כדי לתת התייחסות לסימפטומים השונים של המחלה.

כדי לנסות להמחיש את מנגנון הפעולה של הרמדיס באלרגיה, נשתמש בסימפטום אלרגי מוכר- עיניים דומעות ואף שנוזל. כולנו, גם מי שאיננו סובל מאלרגיה, יודע כי הבצל גורם לתופעות דומות.

אם נתבסס על "כלל הדמיון" הרי שניתן לרקוח רמדי מתמיסה מהולה ומדוללת של בצל. תמיסה זו תביא לחיזוק המערכת החיסונית כנגד האלרגן שגורם לאדם החולה לסימפטומים של עיניים דומעות ואף דולף, ותעזור לו להתגבר על האלרגיה.

לרוב, התרופה ההומיאופתית תינתן במקביל לתרופה הקונבנציונאלית שניתנה למטופל הסובל מאלרגיה. עם ההתחזקות של מערכת החיסון, ניתן יהיה להפחית בהדרגה את כמות התרופה שניתנת לאדם עד להפסקה מלאה. דבר המלמד אותנו על כך שהומאופתיה יעילה לטיפול גם באלרגיות כרוניות. התרופות יכולות להופיע בצורה של כדורים או בצורה של טיפות.

רמדיס בשימוש נפוץ

  • Allium Cepa – מתאימה למצבים של "אלרגיה אלימה" בה ישנם עיטושים חזקים ותכופים, נזלת מימית מרובה וצורבת.
  • Euphrasia – מתאימה לאלרגיות בהן הסימפטומים הם של גרד, תחושת צריבה וגירוי של העיניים המלווים בעיניים דומעות ואדומות.
  • Sabadilla – רמדי זה יתאים לסובלים משיעול חזק וממושך המלווה בדמע.
  • Gelsemium – מתאים להתקפי אלרגיה המלווים בתשישות, ישנוניות ונזלת שמרגישה כמו מים חמים.

היתרון העיקרי של התרופות ההומיאופתיות הוא, שהן אינן מכילות בתוכן חומרים שאינם טבעיים. רוב התמיסות עשויות צמחים, פירות וירקות, כך שאין חשש להתמכרות או להופעה של תופעות לוואי.

יחד עם זאת, הרפואה הקונבנציונאלית טרם הכירה בהומאופתיה כטיפול מוכח. במחקרים מדעיים רבים שנעשו הועלתה שאלה גדולה מאוד בנוגע ליעילותם של התכשירים ההומיאופתיים, ויש הגורסים כי השפעתן הטובה הינה פסיכולוגית בלבד.

אתר המרכז לאלרגיות הוקם במטרה להעניק לגולשים אפשרות ללמוד ולמצוא תשובות לכל מה שקשור לאלרגיות- מידע על אבחון, טיפול והתמודדות עם כל סוגי האלרגיות.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן